Vuonna 1988 järjestettiin Multialla potkukelkkailun MM-kisat. Kisat potkittiin kisakeskus Metsolan Hovista Ison Multianjärven jäällä. Matkoina oli 200m, 2000m ja 4 x 2000m viesti sekä sekaviesti. Yleisöä sekä osanottajia saapui paikalle sankoin joukoin. Mukana oli myös Helsinkiläisen Becel-teamin joukkue joka oli aloittanut voitokkaan kilpailu-uransa Kuhmon SM-kisoissa vuotta aiemmin. Multialta tuotiin kotiin myös kultaa ja innostusta joka kantoi pitkään. Samana vuonna pojat Hannun johdolla perustivat Ketkupolkka ry:n  edistämään potkukelkkailukulttuuria sen kaikilla osa-alueilla, jolloin sponsorin nimi jäi taka-alalle. Kun potkuinnostus ei ottanut laantuakseen niin "jouduttiin" perustamaan yritys Kickbike Worldwide Oy valmistamaan parhaita potkutuotteita sekä talveen että kesään, tämä oli v. 1994. Nyt on Kickbike Oy jo 22 vuotias, Multian MM-kisat 28 vuotias ja Ketkupolkka 28 vuotias - niin ja Ketkupolkan kunniapuheenjohtaja vielä vanhempi.

 

Multialla on potkittu vuosien varrella myös Sinervän jäällä, Pekolanmäen ja Nikaranperän maastoissa sekä tänä vuonna urheilukentälle jäädytetyllä radalla. Perinteiset kisamatkat ovat säilyneet pitkään samoina: 200m, 2000m, viesti ja maraton - iltapotkut Multimotellissa kuuluvat suoritukseen. 

 

Tänä vuonna kisaformaattia on terävöitetty. Kisarata on teknisesti vaativampi ja yleisölle parempi 300m, sprintti on 100m ja pitkä ratamatka mailin. Parisprintissä on entistä enemmän säpinää ja vaihtoja on enemmän. Pitkä matka pyritään potkimaan luonnonjääradalla Sinervällä - joko 10,5 tai 21,1km tai sitten maastossa kelin mukaan.

 


 

 

Multia marathon start 2005

 

Multian MM-maratonin 2005 lähtöviivalla: Matti Pesälä(78), Heikki Nyman(?9), Alpo Kuusisto(71), Erwin Borremans(72), Antti Lehtinen(61) ja Anssi Lehtinen(51). Muita ei toimitus tunnistanut. (kuvan otti Hannu Vierikko)