Balckki ei taaskaan pettänyt. Matka on riittävä ja yleensä myös olosuhteet sekä kisavastus, jotta tämä elämys ei heti mielestä pyyhkiydy. Viikon verran olen tässä palautellut ja opetellut uudelleen kävelemään, sitä tosin vaikeuttaa tulehtunut pikkuvarvas, josta kuoriutuivat nahat n. puolimatkassa.. Pari sanaa alla myös englanniksi.

Noniin, taas on se aika vuodesta kun talven suurin haaste on käsillä. 100km jäällä, potkukelkalla kilpaa saa kovakuntoisemmankin aprikoimaan että miltäs ne viimeiset 30km tuntuu.. Itse olen sen verran pikamatkan menijä että jopa -90 luvun huippuvuosina alkoi väsy tuntua viimeistään tuossa 70km kohdalla. Kisa vaatii muiden kestävyysominaisuuksien lisäksi äärimmäisen kovaa lajinomaista lihaskuntoa – jää on kova ja suoritusnopeus suuri, toistojen määrä riittävä.

Ensimmäinen kisa potkittiin Kuopiossa Kallavedellä vuonna 1991 kun Lipposen Kaija oli myös riittävän hullu järkätäkseen meidät hienoon Finland Ice Marathon – tapahtumaan mukaan. Silloin mentiin puukelkoin ja yleisjalaksin aikaan 4h 21min. Tässä parikymmentä vuotta myöhemmin voi olla tyytyväinen kun tuon ajan alittaa lähes kitkattomin, ergonomisin ja kevein Kickspark MAX – kelkoin Jääjalaksilla.

Joka tapauksessa mukaan ollaan taas menossa nauttimaan ja meditoimaan jäälle! Nähdään siellä, siis lauantai – aamuna klo 8.

terv. Hannu

 

 

Mr Alpo Balckin jälkeen vuonna 2004